Allmänna villkor


Villkor för affärsverksamhet


Allmän
Becksöndergaard är ett danskt företag som tillverkar och säljer kläder och accessoarer. Vår webbutik www.becksondergaard.com ägs och drivs av Becksöndergaard.


KONTAKT

Företagsnamn: Becksöndergaard ApS

Adress: Becksöndergaard

Emdrupvej 26D

2100 Köpenhamn

Telefon: 39 29 00 50

E-post: customerservice@Becksondergaard.com.

Central Business Reg. Nr: 26990564

Du kan för närvarande köpa varor via www.becksondergaard.com för leverans i följande länder: Danmark (ej Grönland och Färöarna), Österrike, Belgien, Finland, Frankrike, Nederländerna, Italien, Norge, Polen, Schweiz, Sverige, Spanien, Storbritannien, Tyskland, Portugal och Irland.


Personlig data

För att du ska handla på www.becksondergaard.com ber vi dig att tillhandahålla följande:

 • Namn (förnamn och efternamn)
 • Adress
 • Leveransadress (om annan än huvudadressen)
 • E-postadress (med lösenord för becksondergaard.com)
 • Telefon/mobilnummer

Ovanstående allmänna personuppgifter kommer att registreras med det enda syftet att sälja och leverera varor till dig. Vi registrerar endast uppgifterna ovan. Inga känsliga personuppgifter registreras. Becksöndergaard lyder under Dataskyddsförordningen (GDPR) enligt lagen om dataskydd (“databeskyttelsesloven”). Du kan läsa mer om vår policy för personuppgifter här.


Beställning och betalning

Alla de angivna priserna på varor, leveranskostnader och andra kostnader inkluderar all skatt, moms och eventuella övriga avgifter. Priser på webbplatsen visas i den valuta som är relevant för ditt land. Använd funktionen för att välja land högst upp på webbplatsen om du vill ändra ditt valda språk. Din leveransadress bestämmer vilken valuta du debiteras för och detta kommer att visas vid kassan. Observera att bytet av det land som leveransen ska göras kan påverka pris och leveranskostnader. Norska och schweiziska priser anges utan dansk moms, och lokala moms- och tullavgifter debiteras vid mottagandet.


Betalningsmetoder

Du måste vara minst 15 år gammal och inneha MobilePay eller ett giltigt kreditkort för att handla i vår webbutik. Följande betalningsmetoder kan användas:

 • VISA
 • Dankort
 • Maestro
 • Paypal
 • MasterCard
 • MobilePay

Vi debiterar inte några extra avgifter och beloppet kommer inte att dras innan varan har skickats från vårt lager. Beställningar som placeras före kl 12.00 måndag till fredag ​​skickas samma dag (förväntad leveranstid är 1-3 arbetsdagar). Leverans sker från måndag till fredag ​​till den adress du angett när du gjorde din beställning. Observera att vi levererar till privata eller företagsadresser och till PO-lådor. En signatur kommer att krävas för alla leveranser vid mottagandet. Du behöver inte vara den person som skriver under på paketet. En annan person boende på samma adress, t.ex. en familjemedlem eller en granne, kan skriva under på det. Observera att du är ansvarig för de produkter du beställt när leveransen har skett. Om paketet ser ut som att det kan vara skadat ska du inte ta emot det.

Du är ansvarig för att undersöka dina föremål för eventuella fel och informera oss om dessa. Om ett eller flera föremål visar sig vara defekta, om ett föremål saknas i din leverans eller om ett eller flera föremål inte överensstämmer med beställningen, får du möjlighet att returnera de defekta artiklarna. I dessa fall återbetalar vi sedan köpeskillingen och alla leveransavgifter.


Returpolicy

När du handlar online på www.becksondergaard.com har du 14 dagar på dig att meddela oss att du vill returnera ditt köp, samt ytterligare 14 dagar för att returnera varan/föremålen från den tidpunkt då du meddelar oss om din avbokning. Du kan välja att använda den bifogade returblanketten, men du bör vara medveten om att portot inte återbetalas. Det kommer att dras av från det belopp vi krediterar.

Vissa artiklar är uteslutna från rätten att returnera och du kommer att bli informerad om detta under beställningsprocessen. Avbeställningsrätten löper från den dag du mottagit varan. Om perioden löper ut på en helgdag i Danmark, lördag, Danish Constitution Day, julafton eller nyårsafton, kommer tiden att förlängas till följande arbetsdag. Om det gäller flera objekt beställda under en order men levereras individuellt, eller en produkt som levereras i flera satser, löper perioden från mottagandet av den sista varan. För att använda din avbeställningsrätt måste du meddela oss i ett tydligt meddelande inom 14 dagar från mottagandet av varan. Anmälan skickas via e-post till oss på customerservice@becksondergaard.com eller med formuläret längst ner på denna sida.


Returer

Om du vill avbryta ditt köp ska objektet returneras till:

System Transport

Att. Becksöndergaard WEB

Transportcenter Alle 19

7400 Herning

Danmark


När du returnerar varor ska du se till att de är ordentligt förpackade. Du är ansvarig för paketet och föremålen tills de har mottagits av oss. Därför rekommenderar vi dig att spara beviset på att du har skickat varan och spara spårningsnumret. Om du avbryter köpet måste du betala eventuella returkostnader. Observera att vi inte tar emot paket som skickas med kontanter för leverans. Vi förväntar oss att du skickar varorna så fort som möjligt efter att du har meddelat oss, och du måste returnera varorna inom 14 dagar efter att du har ändrat dig. Du kan inte avbryta köpet genom att vägra att ta emot leveransen eller genom att inte hämta ut en vara.


Dokumentation av ditt köp och returformulär

Du måste bifoga returformuläret och en kopia av din orderbekräftelse eller annat dokumentärt bevis på ditt köp. Utöver det kommer ett slutfört returformulär att underlätta hanteringen av frågan.


Återbetalning

När vi har mottagit föremålet kommer vi att kontrollera det och återbetala det belopp som du betalade vid inköpet.

Beloppet överförs alltid med samma betalningsmetod som du använde för att betala för föremålet. Om du till exempel betalat med kort kommer inköpsbeloppet att återbetalas till det betalkort som du använde för att köpa varan. Vi kan hålla tillbaka återbetalningen tills vi har fått tillbaka de returnerade artiklarna, eller tills du har lämnat dokumentation för att visa att du har returnerat varorna, beroende på vilket som först inträffar.


Vänligen notera:

Du kan förlora inköpsbeloppet helt eller delvis i samband med din avbokning. Detta kommer att vara fallet om varans värde minskat eftersom att:

 • Du har använt varan
 • Varan har skadats efter att du mottagit den
 • Du har hanterat objektet på annat sätt än det som var nödvändigt för att du ska kunna bestämma objektets typ, egenskaper och hur det fungerar
 • Du har inte följt de restriktioner som gäller för avbokningsrätten, gällande försegling, typ av föremål, etc.
 • Du har brutit förseglingen på föremål som av hälso- eller hygienskäl inte är lämpliga för retur.

Klagomål

The Danish Sale of Goods Act, inklusive reglerna för defekta varor, täcker ditt köp. Det betyder att du antingen kan reparera en defekt vara, byta ut den, få tillbaka dina pengar eller få ett reducerat pris, beroende på de specifika omständigheterna. Självklart måste påståendet motiveras, och defekten får inte uppstå på grund av felaktig användning av produkten eller något annat skadligt beteende.

Du måste kontakta oss inom en "rimlig period". Vi rekommenderar att du skickar in ditt klagomål så snart som möjligt. Du kan skicka ett klagomål genom att kontakta oss via e-post på customerservice@becksondergaard.com. Beroende på de specifika omständigheterna får du ytterligare instruktioner.

Artikeln ska skickas till:

System Transport

Att. Becksöndergaard WEB

Transportcenter Alle 19

7400 Herning

Danmark


Vid retur av ett objekt begär vi att du ger så detaljerad information som möjligt om problemet. Detta kommer att underlätta vår hantering och minimera hanteringstiden.

Om klagomålet är berättigat skickar vi dig en retursedel så att du kan returnera varan kostnadsfritt. Annars måste du täcka alla utgifter för transport personligen, inklusive våra fraktkostnader för retur av produkten efter undersökning. Kom ihåg att varan alltid måste skickas korrekt förpackad och för att få bevis på porto. Du är personligen ansvarig för paketet/föremålen tills det har mottagits av oss. Därför är det en bra idé att spara beviset på försändelsen och spåra denna.


Rätt att framföra klagomål

Vänligen kontakta customerervice@becksondergaard.com om du vill skicka in ett klagomål. Om vi inte hittar en lösning kan du göra ett klagomål hos "Center for Klageløsning", förutsatt att villkoren är uppfyllda.

Centrum för Klageløsning

Nævnenes Hus

Toldboden 2

8800 Viborg

www.forbrug.dk

Om du är konsument bosatt i ett annat EU-land än Danmark kan du skicka ditt klagomål till Europeiska kommissionens onlineportal för klagomål här: http://ec.europa.eu/odr

Dessa användarvillkor uppdaterades senast den 16 april 2019.


Avbokningsformulär

Denna blankett bör endast fyllas i och returneras om du utövar din avbeställningsrätt.

Till:

System Transport

Att. Becksöndergaard WEB

Transportcenter Alle 19

7400 Herning

Danmark


Jag meddelar härmed att jag önskar utnyttja min avbeställningsrätt i samband med mitt köpavtal för följande varor/tjänster:

________________________________________________________________________

Beställt den: _______________________________

Mottagen den: _______________________________

Namn på kund: ______________________________________________________________________

Adress till kund: ______________________________________________________________________

Kundens underskrift: _________________________________________

Datum: _________________

(endast om innehållet i formuläret skickas som en kopia)