Care info

 

Goda nyheter: Desto bättre du tar hand om dina produkter, desto längre håller de. Den extra goda nyheten är att det inte ens är svårt. Här är några enkla tips för att dina favoriter ska vara med dig länge.


Läder

Använd alltid en skyddsspray utan färg innan du använder dina läderartiklar och upprepa behandlingen två gånger om året om du använder varan ofta. Håll lädret flexibelt och mjukt genom att behandla det med ett klart, icke-fett läderbalsam eller fukt.


Se till att du testar på en plats på varan som inte syns, då läder reagerar olika på denna behandling. Ta bort fläckar från dina lädervaror med en torr eller lätt fuktad mjuk trasa. Testa på ett område som inte syns utåt om det skulle vara så att färgen gnids bort. Använd aldrig stora mängder vatten, eftersom det kan leda till fläckar eller missfärgning av naturligt läder.


Mocka

Var extra uppmärksam på mocka om det blir fuktigt, eftersom att det kan göra att göra färgen försvinner. Låt materialet torka i rumstemperatur på en icke absorberande yta.


Använd en mjuk mockaborste för att avlägsna lätt damm och spraya materialet med ett skyddsmedel (utan färg) regelbundet för att göra ditt föremål mer tåligt mot vatten och smuts.


Ålskinn

Håll dina ålskinnsartiklar borta från solljus och värme, eftersom att den känsliga ytan kan förlora färg eller skadas på annat sätt.


Skulle ditt ålskinn bli vått och skrynkligt kan du mjuka upp lädret genom att stryka det försiktigt med en trasa.